0 (352) 324 00 50

%2B.jpg

Çocuk diş hekimliği (Pedodonti), doğumdan başlayarak 15 yaşına kadar olan süreç olan bebeklik, çocukluk ve adölesan dönemindeki bireylerde, diş gelişimini takip etmek, ağız diş sağlığının önemini benimsetmek, koruyucu ve tedavi edici hizmetleri en iyi şekilde vermeyi hedefleyen diş hekimliğinin uzmanlık dalıdır.

-.jpg

5 yıl süren diş hekimliği eğitimini takiben Diş Hekimliğinde Uzmanlık sınavı sonrası 3 yıl çocuk diş hekimliği alanında uzmanlık yapmış hekim pedodontist (çocuk diş hekimi uzmanı) ünvanı almaktadır. Çocuk ve genç erişkin kliniğimizde;

- Davranış yönlendirme teknikleri kullanımı ile çocuklarda diş hekimi korkusu oluşmasını önlemek

- Çocuklarda diş fırçalama ve diş ipi kullanım yöntemleri ve önemi ile ilgili hem ebeveynlere hem çocuklara bilgi vermek

- Diş çürüğünde önemli etkenlerden biri olan çocuklarda beslenme alışkanlıkları hakkında bilgi vermek ve düzenlemek

- Çocuğun hangi çürük risk grubunda olduğunu belirlemek ve buna göre uygun koruyucu programları belirlemek

- Süt veya daimi dişlerde oluşan çürüklerin tespiti ve tedavisini sağlamak

- Erken diş kayıpları sonrası oluşabilecek ortodontik problemleri önlemek

- Travmaya bağlı yumuşak doku ve/veya süt ve daimi dişlerde oluşan yaralanmaların teşhis ve tedavisini sağlamak

 

Konforlu Ağrısız Anestezi

- Kliniğimizde dijital anestezi cihazı ile tedaviler ağrısız gerçekleştirilmektedir.

-%2B.jpg

- Küçük yaş, yüksek kaygı ve korkusu olan veya engelli çocuk hastaların tedavilerini sedasyon veya genel anestezi altında gerçekleştirmek gibi tedavi işlemleri yapılmaktadır.

 

Ortodonti Kliniği 

Ortodonti; çapraşık diş ve uyumsuz çene ilişkilerini teşhis eden, önlemeye çalışan ve tedavi eden diş hekimliğinin bir uzmanlık dalıdır. Ortodonti bölümümüzde ortodontik tüm problemlerin takibi ve tedavisi yapılır.

Ortodontik Problemler Neden Oluşur ve Nasıl Tedavi Edilir?

 Çeneleri ilgilendiren bozukluklar (alt çenenin önde ya da geride olması gibi) genellikle genetiktir. Bu durumda hastanın yaşına göre tedavi yöntemine karar verilir. - -Eğer hasta ergenlik dönemindeyse ve üst veya alt çenesini ilgilendiren sorunu var ise ortodontik yöntemlerle tedavi edilebilir. Hasta yetişkinse şiddetli iskeletsel bozukluklar ortodonti-cerrahi işbirliği ile tedavi edilir. Fonksiyon bozukluklarına bağlı olarak da (ağız solunumu gibi) çene uyumsuzlukları oluşabilir. Ağız solunumu yapan bir hastada üst çene genellikle dar kaldığı için V formundadır.

Uzun süre yalancı emzik ya da biberon kullanma, parmak emme, tırnak yeme, vb. gibi alışkanlıklar da ortodontik bozukluklara sebep olabilir. Ortodontik bozukluklar olabildiğince erken tedavi edilmelidir. Böylece, basit bir aparey kullanımı ile kötü yönde etkilenecek olan iskeletsel bozukluğun önüne geçilmiş olur. Alışkanlıklar erken yaşta farkına varılırsa, bir takım alışkanlık kırıcı apareyler ile engellenebilir. Üst çenedeki iskeletsel darlık ortodontik apareyler yardımıyla tedavi edilebilir. Bazen birey çene kemiği boyutlarını ebeveynlerden birinden, diş boyutlarını diğerinden alır. Eğer çene büyük, diş küçükse dişler aralıklı olur veya bu durumun tersi görülür. Dilin normalden büyük olması, ağızda çekilmiş diş boşluklarının olması da dişlerin aralanmasına sebep olur.

Çene kemiği küçük, dişler büyükse dişler çeneye sığamaz ve çapraşıklık oluşur. Çapraşık dişlerin bir diğer sebebi de erken veya geç süt dişi kayıplarıdır. Her süt dişinin bir düşme zamanı vardır. Örneğin, 10 yaşında düşmesi gereken bir süt dişi 8 yaşında düşerse ağızda bulunan diğer dişler bu boşluğa doğru kayarlar ve oradan çıkması gereken diş kendine yer bulamaz. Bu durumda bu diş, diş kavsinin dış veya iç tarafında sürmeye başlar ya da bazı durumlarda gömük kalır.

 

9653.jpg

Ortodonti Kliniğimizde Uygulanan Tedavi Hizmetleri;

-Hareketli aygıtlarla tedaviler,

-Metal ve şeffaf kapaklı braketlerle tedaviler

-Lingual (görünmeyen, dişlerin iç yüzeylerine takılan teller vasıtasıyla) tedaviler,

-Dudak-damak yarığı yenidoğan ve ileri yaş tedavileri,

-Ortognatik cerrahi (çene konumu değiştirme) hazırlığı,

-Şeffaf Plaklarla Tedavi,

-Çene Eklem Bozukluğu Tedavileri

96568.jpg