Radyoloji kliniği, dişlerin ve çevre dokulardaki hastalıkların sistemik olarak incelendiği, bu organlarda ve dokularda meydana gelen değişikliklerin klinik ve radyografik yöntemler kullanılarak yorumlandığı bölümdür. Radyoloji kliniği hastalarımızın hastanemize geldiklerinde ilk karşılaştıkları muayene bölümüdür.

Muayene prosedürleri için kullanılan dijital sensörlü radyografi cihazlarımız son teknoloji ile üretilmiş cihazlardır ve mümkün olan en az doz ile en iyi görüntüleri elde edebilirler. Kliniğimizde ağız içi kameralarla muayene esnasında kendi ağız dokularını gören hastalarımız uygulanması gereken tedavi prosedürlerini daha iyi kavrayarak yapılan işlemlerin öncesinde ve sonrasında ağızlarındaki değişikliği net bir şekilde görebilirler.

Hastanemizin radyoloji kliniğinde CBCT cihazımız yardımıyla baş-boyun tomografisi çekilebilmektedir. Çekilen tomografiler aynı gün içerisinde yorumlanıp hastalarımıza bilgi verilebilmektedir.

Toplumda sık karşılaşılan bir hastalık grubu olan Çene eklemi (TME) hastalıklarından mustarip hastalar kliniğimize başvurduğunda özel eklem muayenesi prosedürlerinden geçerek gerekli durumlarda MR görüntüleri istenir ve bu MR görüntüleri eşliğinde bu hasta grubumuz 5 uzman doktordan oluşan Eklem Konseyinde tartışılarak tedavi planı belirlenir.

Peripikal film

Panoramik film